Vezi cine sunt cei 5 membri ai comisiei de evaluare a scenariilor în cadrul Concursului de proiecte cinematografice, sesiunea 2022

Cei 5 membri ai comisiei au vaste cariere în domeniul cinematografiei :

  • Ana – Felicia Scutelnicu – a absolvit Academia de Film și Televiziune din Berlin în 2015 cu filmul de diplomă “Anișoara”. Premiera acestuia a avut loc în 2016 la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, secțiunea New Directors, iar premiera germană a filmului a fost Film Fest München, în Germania. Scurtmetrajele „Între Ziduri“ (2007) și „Curea din Spate” (2010) realizate în timpul studiilor la Academia de Film din Berlin au participat la numeroase festivaluri internaționale. Filmul PANIHIDA (2012) câștigă premiul CinemaXXI la Festivalul Internațional de Film de la Roma.  Membră a juriului : Motovun International Film Festival în Croația (2018), Festivalul Internațional de Film de la Sofia, Bulgaria (SIFF 2012), Festivalul Internațional de Film de la Varșovia (2009).
  • Daniel Mitulescu – producător de film. După terminarea studiilor în Madrid a lucrat pentru postul spaniol Antena 3, iar ulterior a devenit asistent de producție la scurt metrajul fratelui său Cătălin –  „TRAFFIC”.   Primul său lungmetraj ca producător este  „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” ce a fost premiat cu Premiul Un certain regard în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2006. Filmul „Loverboy” a fost premiat cu același premiu în anul 2011 la Cannes. Totodată, a fost premiat și în cadrul festivalului Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraje „Granițe”. Scenarist al filmului „Eu când vreau să fluier, fluier ”premiat cu Ursul de Argint – Marele premiu al juriului la Berlinale (2010).
  • Mirona Radu – lucrează în industria filmului de aproximativ 15 ani, inclusiv în domeniul festivalurilor internaționale de film. Este programator și coordonator al cinematografului de artă Cinema Muzeul Țăranului din București. Din 2021, este fondator și director al Film O’Clock International Festival, un festival de film care unește prin proiecții simultane șase țări de pe două continente. A fost membră a juriului Europa Cinemas Label la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2020 și a juriului C.I.C.A.E. la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Din decembrie 2021 a devenit membră a Asociației Internaționale Europa Cinemas.
  • Pavel Cuzuioc – s-a născut la Chișinău, iar din anul 2000 s-a mutat în Austria, unde a urmat cursurile de regie film la Academia de Film din Viena. Filmele acestuia – documentarele „Asteptati răspunsul operatorului” (2020), „Secondo Me”, (2016), „Doina groparilor” (2010) și scurtmetrajul „Raisa” (2015) – au fost proiectate și premiate la diferite festivaluri de film internaționale, precum Festivalul de Film Locarno, HotDocs, IDFA, Sheffield, Clermont Ferrand, Black Nights, VIENNALE.
  • Natalia Șaufert – cineastă. În prezent activează în Statele Unite ale Americii. În cursul carierei cinematografice a activat pe platourile de filmare în calitate de Asistent Regie la filmele: The Molok, Love and Communication Magic Hour, Perfect as cats, Sofa, In the Sidecar, Ioana. Alte roluri: Producător Executiv; Asistent Producție; Regizor; Producător; Script Supervisor; Scenarist si Montaj. A participat la numeroase workshop-uri de film inclusiv Berlinale Talents 2015. Autoarea filmelor de scurt – metraj : Ana, Mama natură și a filmului de ficțiune „Resentiment”. Filmul ”Ana”, a fost premiat la mai multe festivale : Festivalul Internaţional de filme în Dubai (“Gulf”) – (premiul I “Pentru cea mai bună regie”), Festivalul internaţional SWIFF, Londra, Festivalul Cleomonte-Ferrande, Franţa (2012), Festivalul internaţional Dubai (2013).

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…