The National
Film Centre
Of Moldova

Romanian Short Waves 2017

Incep înscrierile la Romanian Short Waves, ediția a 10 -a București, 12 martie 2017 – Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurt-metraje a programului Romanian Short Waves 10 . Programul va fi prezentat în perioada 22 – 28 mai 2017, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de-a 70-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes.

Companiile care au experiență în producția de scurt-metraje și au obținut rezultate la marile festivaluri pot propune UN TITLU care va fi selectat automat. Pentru filmele de școala și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc. Romanian Short Waves acceptă și scurt-metraje documentare.

Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 28 martie 2017, filmele in format DVD împreună cu formularul de participare Romanian Short Waves, la adresa:

Centrul Național al Cinematografiei (în atenția Doamnei Alina Sălcudeanu) Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, București 010026

Filmele pot fi trimise si pe vimeo sau webtransfer pe adresa asociatiei asoc.secvente@gmail.com

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Ficțiune – durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor)
  2.  Documentar – durata maximă de 24 minute
  3. Produse după data de 1 ianuarie 2016
  4. Subtitrate în limba engleză sau franceză

Anunțul scurt-metrajelor selectionate se va face pana pe data de 03 aprilie 2017. Realizatorii scurt-metrajelor selecționate vor trebui să prezinte, până cel târziu la data de 03 aprilie, o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes. La ediţia din 2016 au fost înscrise 2.800 de scurtmetraje din 102 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 32.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurt-metrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucarest, Noaptea Institutelor Culturale etc. Pentru alte detalii despre preselecție și condițiile de participare, vă rugam să ne contactați la:

Dan Burlac – Director Program Romanian Short Waves Contact : email. asoc.secvente@gmail.com

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…