Colaborare cinematografică între Moldova și Ucraina

O nouă şansă pentru reanimarea cinematografiei din Republica Moldova. Peste 50 de cineaşti au luat parte la un workshop oferit de directorul uneia dintre cele mai mari case de producţie din Ucraina. Acesta este primul pas din realizarea acordului de colaborare cu ţara vecină. Cele două state, alături de România, pun astfel bazele unor coproducţii cinematografice.

După semnarea unor acorduri de colaborare cinematografică cu România şi Ucraina, Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova a început să le pună în aplicare. Primul pas l-a făcut partea ucraineană.

După un workshop susţinut de directorul “Star media”, din Ucraina, cele două părţi au stabilit un plan concret de colaborare între cele două state.

Star Media este unul dintre liderii producţiei de filme şi seriale din Ucraina, care realizează, anual, aproximativ 600 de ore de conţinut TV. Prin urmare, cineaştii din Republica Moldova au ce învăţa.

Şi directorul Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Cooperare din Republica Moldova a remarcat importanţa acestei cooperări.

În scurt timp, Centrul Naţional al Cinematografiei va deschide o şcoală specializată unde se vor preda cursuri teoretice. Orele practice se vor face în Ucraina.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK