Programul “Moldova Cinematografică” a vizitat Turcia

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, cu sprijinul Ministerului Culturii RM, asigură continuitatea implementării politicii de dezvoltare și promovare a cinematografiei naționale în țară și peste hotare.

A fost lansat programul “Moldova Cinematografică” care are drept obiectiv promovarea cinematografiei naționale pe plan internațional, stabilirea contactelor și inițierea unor colaborări cu colegii cineaști din străinătate, precum și acțiuni concrete urmărind să aducă plusvaloare imaginii Republicii Moldova prin intermediul filmului.
În perioada 29 – 31 martie curent, în cadrul unor manifestări culturale organizate cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Turcia în orașele Istanbul și Antalia, Centrul Național al Cinematografiei din Moldova a prezentat publicului un program de scurtmetraje autohtone, program care a urmărit promovarea imaginii Republicii Moldova, punerea în valoare a creației cineaștilor moldoveni și interesarea colegilor turci în eventualitatea unor proiecte cinematografice în cooproducție etc.

Au fost proiectate filmele “Ana” de Natalia Shaufert, “Paparuda” de Lucia Lupu,  “Milica” de Valeriu Jereghi și  “Teatrul și Pușcăria” de Victor Galușca.
Evenimentul a fost moderat de Alina Rusu, manager de proiect în cadrul CNC Moldova, din public făcând parte regizori de film,  producători, oameni de creație, jurnaliști de la Corporația de Radio și Televiziune (TRT) din Turcia, reprezentanți ai Corpului diplomatic și consular al RM în Republica Turcia, precum și Consulii Onorifici al Republicii Lituania și al Federației Ruse în Republica Turcia.

Pe parcursul anului 2017 un program extins de scurtmetraje autohtone va fi prezentat sub genericul “Moldova cinematografică” în mai multe țări europene.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…