Moldova
Film
Center

“Moldova Cinematografică” în Estonia

În perioada 25-27 septembrie 2017, Alina Rusu, Project Manager CNC Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Tallin, Estonia, în cadrul căreia au fost organizate întâlniri cu mai multe personalități ale cinematografiei estoniene:

  • Edith Sepp, (Director Estonian Film Institute),
  • Elari Lend, (Project Manager la Tallin University);
  • Eva Naripea, (Directoarea Arhivei de Film din Estonia).

În cadrul întrevederii cu Edith Sepp, (Director Estonian Film Institute), s-a convenit asupra semnării unui acord de cooperare dintre CNC Moldova și Estonian Film Institute, precum și organizarea Zilelor Filmului Estonian la Chișinău și Zilele Filmului Moldovenesc în Estonia.

De asemenea, pe data de 26 septembrie curent, la Tallin, Estonia, a fost prezentat proiectul “Moldova Cinematografică”, cu suportul Ambasadei Republicii Moldova în Estonia (ambasador Inga Ionesii) și Tallin University.

Au fost proiectate următoarele filme: „Paparuda” regia Lucia Lupu, „Teatru și Pușcăria” regia Victor Galușca, „Căderea” regia Vlad Bolgarin, „Milika” regia Valeriu Jereghi, „Flutulus” regia Igor Sadovski. Evenimentul s-a desfășurat la SuperNova Cinema în incinta Tallin University BFM.

Filmele prezentate au fost apreciate și aplaudate de către publicul internațional, din care făceau parte și reprezentanți ai misiunilor diplomatice din mai multe țări în Estonia.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
The Poor Dove a luat Premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop 2021

The Poor Dove a...

The Poor Dove („Săracul Porumbel”), regizat de Călin Laur și produs de…
CNC Moldova își dorește mai multă cooperare pe internațional

CNC Moldova își dorește...

Centrului Național Cinematografic din Moldova își dorește o cooperare durabilă pe internațional…