Festivalul Filmului European 2017

Acțiune, dramă, ficțiune…Festivalul Filmului European, dedicat Zilei Europei, prezintă și în anul acesta un spectru larg de filme, care vor putea fi vizionate în perioada 4-28 mai 2017, în mai multe orașe din România. Această frumoasă tradiție este perpetuată în România mai bine de 20 de ani, spre bucuria cinefililor autohtoni.

Evenimentul atrage iubitorii de film și profesioniștii din domeniu, iar regizorii de pretutindeni au ocazia sa-și prezinte viziunea artistică prin operele cinematografice proiectate.


 Pentru cea de-a XXI ediție a Festivalului Filmului European din România, CNC Moldova a propus trei filme autohtone: “Paparuda” de Lucia Lupu; “Menajerul” de Radu Zaporojan; “Flutulus” de Igor Sadovski.Realizarea anuală a acestui Festival este posibilă, în mod special, datorită entuziasmului celor care stau în spatele procesului organizatoric, ajutorului oferit de către Ambasadele şi Centrele Culturale din ţările Europene, Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Țăranului RomânInstitutul Francez – Cinema Elvira Popescu, Uniunea Cineaștilor din România ș.a. 

Proiecțiile din secțiunea dedicată Republicii Moldova sunt programate pentru data de 9 mai 2017, la Institutul Cervantes din București.Festivalul este o ocazie deosebită pentru cineaștii din țara noastră să-și prezinte filmele publicului cinefil dar și profesioniștilor din domeniu. De asemenea, în cadrul Festivalului, Valeriu Jereghi, Director CNC Moldova, a fost invitat să modereze o Masă Rotundă cu studenți cineaști din mai multe țări.

Evenimentul va avea loc la București, iar participanții vor avea posibilitatea să pună în discuție subiecte de actualitate din sfera cinematografiei locale și internationale, să facă schimb de opinii și propuneri pe marginea unor eventuale proiecte comune de cooperare etc.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK