„Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei”.

Pe 23 noiembrie, cinefilii din întreaga țară au participat la Gala de Deschidere a primului eveniment dedicat în totalitate filmului din Republica Moldova: „Zilele Filmului Moldovenesc la Orhei”.

La evenimentul de deschidere au fost prezenți numeroși cineaști, printre care Valeriu Jereghi – Directorul Centrului Național de Cinematografie.

Cineaștii au încurajat publicul să fie cât mai activ și să participe și în următoarele zile de proiecții, pentru a urmări filmele „Made in Moldova”.

Evenimentul organizat în premieră de „Asociația Consumatorilor de Artă”, YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și Consiliul Raional Orhei, cu sprijinul CNC Moldova, proiectează 29 de producții naționale înalt apreciate la o multitudine de festivaluri internaționale, care au ajuns în sfârșit și pe marele ecrane din țară.

Ideea de a aduce cultura prin film mai aproape de publicul din Republica Moldova, a fost expusă de Sergiu Cumatrenco Jr.- inițiatorul acestui eveniment și vine să scoată din umbră filmele la care au lucrat tinerii cineaști și care merită să fie văzute și de publicul din țara lor de origine.

Spectatorii, unii dintre ei care au vizionat pentru prima oară o producție moldovenească, au rămas profund impresionați de cele văzute și așteaptă cu nerăbdare următoarele filme, care vor fi proiectate până pe 26 noiembrie la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”.

Sperăm că această inițiativă, care reanimează cinematogafia națională, nu va rămâne fără precedent și acest proiect-pilot va avea continuitate, iar oamenii din Republica Moldova vor avea acces mai ușor la cultura filmului de aici.

Este o ocazie unică, ce va demonstra că filmul autohton are public și oamenii simt nevoia de a cunoaște cultura altfel. Spectatorul vrea filme moldovenești, iar noi vom face tot posibilul pentru ca acestea să ajungă la originile lui: pe marele ecrane din Republica Moldova.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK