The National
Film Centre
Of Moldova

Vezi cine sunt cei 5 membri ai Comisiei de evaluare a scenariilor în cadrul Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, sesiunea 2023

Dosarele creative transmise în prima etapă a Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, sesiunea 2023, au fost evaluate de către 5 membri ai Comisiei de evaluare a scenariilor ce au vaste cariere în domeniul cinematografiei.

Membrii comisiei:

  • Dorian Boguță – actor, regizor și producător originar din Republica Moldova. A absolvit Universitatea de Teatru și Film Rustaveli din Georgia. În 2009 și-a făcut debutul în regie, cu scurtmetrajul „10”, marcând începutul unei serii de scurtmetraje de mare succes, inclusiv „De acum încolo” (2012), care a obținut mai multe premii, inclusiv la categoria Cel mai bun scurtmetraj românesc. A fondat actoriedefilm.ro, care cuprinde atât o școală de actorie cât și o companie producătoare. În anul 2021 a obținut Premiile Gopo pentru „Cel mai bun scenariu” și „Debut”.  Totodată, acesta a fost unul dintre actorii filmului „Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu. 
  • Ionuț Mareș – jurnalist și critic de film. Este titular al rubricii de cronică de film a portalului cultural „Ziarul Metropolis” din 2013. Colaborează cu câteva festivaluri de film din România ca selecționer sau moderator de discuții, dintre care enumerăm: Festivalul de Film Ceau, Cinema! de la Timișoara, Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL. Acesta nu odată a făcut parte din membrii Comisiei de evaluare a scenariilor Centrului Național al Cinematografiei din România.  
  • Iulia Rugină – scenaristă și producătoare. Absolventă a Universității Naţionale de Artă Teatrală, România. În 2011 finalizează un master în regie, în cadrul aceleiaşi universităţi. Filmele sale au fost selecționate la peste 50 de festivaluri şi evenimente din 13 ţări. În 2013 debutează în lungmetraj cu filmul „Love Building”. Înființează Asociația Control N, în 2009, și casa de producție Zbang Film. 
  • Mirona Radu – programator și coordonator al cinematografului de artă Cinema Muzeul Țăranului din București. Are o experiență de 15 ani în industria filmului, dar și în domeniul festivalurilor internaționale de film. Este fondator și director al Festivalului Internațional „OClock” care unește prin proiecții simultane șase țări de pe două continente. A fost membră a juriului Europa Cinemas Label la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2020 și a juriului C.I.C.A.E. la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo. Din decembrie 2021 a devenit membră a Asociației Internaționale Europa Cinemas.
  • Pavel Cuzuioc – originar din Chișinău, a urmat cursurile de regie film la Academia de Film din Viena. Filmele acestuia – documentarele „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), „Secondo Me”, (2016), „Doina groparilor” (2010) și scurtmetrajul „Raisa” (2015) – au fost proiectate și premiate la diferite festivaluri de film internaționale, precum Festivalul de Film Locarno, HotDocs, IDFA, Sheffield, Clermont Ferrand, Black Nights, VIENNALE.
Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…