The National
Film Centre
Of Moldova

Vezi cine sunt cei 3 membri ai juriului în cadrul Sesiunii de pitching, ediția 2023

Dosarele depuse la sesiunea de finanțare a proiectelor cinematografice  2023, vor fi jurizate de experți internaționali în cadrul sesiunii de pitching (prezentarea publică a proiectelor). Reamintim că această practică a fost instituită anul trecut în premieră pentru Republica Moldova la inițiativa CNC.  

Cei trei jurați au vaste cariere în domeniul cinematografiei și sunt
originari din Israel, România și Ucraina:

  • Katriel Schory – a absolvit Facultatea de Film din cadrul Universității din New York. De-a lungul anilor a produs și coprodus peste 150 de filme și programe TV. Timp de 20 de ani a fost director la Fondul de film din Israel şi a condus o echipă ce a sprijinit producţia a peste 300 de filme, inclusiv titluri  nominalizate la premiile Oscar. Pe parcursul activității sale Katriel Schory a primit numeroase premii, printre care Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor, Berlinale Kamera, Medalia specială a festivalului Telluride și Premiul Variety. Este pentru al doilea an invitat în calitate de juriul la sesiunea de Pitch, iar cu Republica Moldova îl leagă nu doar activitatea sa profesională, dar și faptul că bunicul său a locuit în satul Vadul- Rașcov din Șoldănești.
  • Ada Solomon – este unul dintre cei mai activi cineaști din Noul Val Românesc, atât ca producător, cât și ca distribuitor de film și manager de cinema. Este primul producător român a cărui film a fost nominalizat la Premiile Oscar – Toni Erdmann, în regia  lui  Maren Ade.  În prezent Ada Solomon este vicepreședinte al Consiliul Academiei Europene de Film (EFA). Are în palmares peste 200 de trofee la festivaluri de film  din întreaga lume. A produs și coprodus peste 60 de filme cu selecții la Berlin, Cannes, Locarno, Karlovy Vary, Sundance și Sarajevo. Este directoare executivă la European Women’s Audiovisual Network și membră fondatoare a Alianței Producătorilor de Film din România. 
  • Volodymyr Yatsenko – unul din producătorii  de top din Ucraina. Pe parcursul a 11 ani în calitate coproprietar al companiei de producție Limelite a produs peste 600 de reclame video dar și filme naționale și coproducții internaționale. Cele mai sonore lucrări ale acestuia sunt: filmul Home (selectat în cadrul programului “Un Certain Regard”, Cannes) și filmul Atlantis (care a luat premiul I în cadrul programului Horizons, Festivalul de Film de la Veneția).  Volodymyr Yatsenko este directorul Asociației Industriei Filmului din Ucraina, primul reprezentant al Ucrainei la Eurimage. În prezent din propria inițiativă este soldat pe linia de front în Bahmut, Ucraina.

În cadrul sesiunii de Pitching, care se va desfășura în perioada 12-13 mai, cei trei experți internaționali vor acorda un punctaj de la 1 la 10 care va fi cumulat cu punctajul atribuit proiectului la etapa de analiză a dosarului creativ. Astfel, vor fi desemnate proiectele care sunt promovate în cea de-a doua etapă a Concursului.

Totodată, membrii juriului vor desemna 2 favoriți ai Pitch-ului care vor primi câte un premiu Bridge + din partea partenerilor CNC.   

Sesiunea de PITCH este organizată în parteneriat cu Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. 

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…