The National
Film Centre
Of Moldova

Vă invităm la o proiecție specială a filmului Atlantis, ce va avea loc pe 11 mai la Cineplex Loteanu

Centrul Național al Cinematografiei vă invită să faceți parte dintr-o experiență cinematografică unică –  proiecție specială a filmului ATLANTIS, care va avea loc pe 11 mai 2023, ora 16:00, la Cineplex  Loteanu, cu subtitrare în limba engleză. 

Lansat în anul 2019, Atlantis are la activ 21 de premii și 19 nominalizări, inclusiv festivalurile de la Veneția, Tokyo, Toronto, Lisabona, Montreal etc. 

Filmul este o ficțiune post-apocaliptică uimitoare din punct de vedere vizual, provocatoare narativ și vizionară ce are loc în Estul Ucrainei în anul 2025. Aceasta arată efectele unui război masiv dintre Ucraina și Rusia în urma căruia are loc o catastrofă ecologică. O  premoniție la ceea ce s-a declanșat cu 2 ani mai târziu –  războiul real între Rusia și Ucraina, Atlantis e povestea lui Serghei – fost soldat, care suferă de sindromul de stres post-traumatic al războiului, dar care împreună cu  Katya, o tânără arheolog, ne lasă la final de film cu un sentiment de speranță și optimism cert. 

Rolurile din acest film nu au fost jucate de actori profesioniști ci de veterani, voluntari și soldați.
Trailer:

După proiecția filmului, va fi susținută o sesiune de Q&A cu producătorul filmului, Volodymyr Yatsenko, invitat la inițiativa CNC, care în prezent este soldat voluntar pe frontul din Bahmut, Ucraina. 

Volodymyr Yatsenko este invitat în Moldova și în calitate de membru al Juriului internațional pentru sesiunea de PITCH din cadrul Concursului proiectelor cinematografice 2023, organizat de CNC care va avea loc pe data de 12-13 mai la Mediacor.

Participarea la proiecție este gratuită în limita locurilor disponibile.
Formularul poate fi completat aici.

Evenimentul este organizat la inițiativa Centrului Național al Cinematografiei cu suportul Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova, Ambasada Suediei și Marea Britanie.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…