SESIUNEA DE PITCHING DIN CADRUL CONCURSULUI DE FINANȚARE A PROIECTELOR CINEMATOGRAFICE, EDIȚIA 2024, S-A ÎNCHEIAT

În perioada 26 – 27 aprilie, curent, la Biblioteca Onisifor Ghibu, s-a desfășurat Sesiunea de pitching din cadrul Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, sesiunea 2024.

Pitching-ul este o practică internațională în domeniul cinematografiei, implementată în premieră în Republica Moldova acum doi ani, la inițiativa Centrului Național al Cinematografiei, în cadrul căreia producătorii și regizorii de film își prezintă public proiectele înscrise în concurs.

În deschiderea evenimentului, directoarea CNC, Valentina Iusuphodjaev, ministrul Culturii, Sergiu Prodan și William Trigg, reprezentant USAID, au salutat participanții și publicul prezent în sală.

Ediția din acest an a avut următorul program:

26 aprilie – prezentarea proiectelor înscrise la concurs la categoriile producție lungmetraj ficțiune, producție lungmetraj documentar, producție scurtmetraj și postproducție;

27 aprilie – prezentarea proiectelor înscrise la categoriile dezvoltare și coproducție.

Proiectele au fost jurizate de trei profesioniste din industria de film internațională: Noemi Schory (Israel), Iuliana Tarnovețchi (România) și Helle Hansen vid Neyst (Danemarca).

Punctajul obținut în cadrul pitch-ului este cumulat ulterior cu rezultatele la evaluarea scenariilor. 

Menționăm că în acest an în cadrul Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice au fost depuse 31 de dosare, dintre care 2 proiecte s-a retras.

Bugetul alocat în sesiunea 2024 este de 8 300 000 lei.

Sesiunea de pitching a fost organizată de CNC, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie și Biblioteca Onisifor Ghibu din Chișinău.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK