Sesiune de informare la CNC

Astăzi, 12 mai 2017, la inițiativa CNC Moldova, a fost organizată o nouă sesiune de informare privind Regulamentul de Finanțare a Cinematografiei, document care la momentul de față se află în fază de pre-aviz, aprobarea definitivă a acestuia de către Guvern fiind așteptată în curând.

În calitate de autoritate care va gestiona repartizarea fondurilor, CNC ține ca toți cineaștii din Republica Moldova să cunoască posibilitățile de finanțare care li se oferă și îi invită să fie gata să-și prezinte proiectele din momentul lansării concursului de selecție, imediat după aprobarea Regulamentului și publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

La sesiunea de informare de astăzi au participat circa 20 cineaști autohtoni, dl Virgiliu Mărgineanu, Președintele Uniunii Cineaștilor, dna Svetlana Chirtoca, reprezentantă a Ministerului Culturii, dna Ana Soltan, reprezentantă a Ministerului Finanțelor, dl Valeriu Jereghi, Directorul CNC, membrii echipei CNC.

Cineaștilor li s-au oferit informații practice despre instrumentele financiare prevăzute de Regulament, modul în care resursele financiare disponibile vor putea fi accesate, detalii tehnice privind principiile de selectare și timing-ul de prezentare a proiectelor etc.

Directorul CNC Valeriu Jereghi a subliniat că accesibilitatea egală pentru toți csolicitare de aplicare a cotei zero TVA fondurilor alocate producției cinematografice.

Virgiliu Mărgineanu, Președintele Uniunii Cineaștilor, a anunțat că în acest an CNC Moldova a devenit partener oficial al Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Sesiunea de Informare a fost urmată de o secvență de întrebări și răspunsuri, participanții profitând de ocazie pentru a afla detalii ce țin de procesul de aplicare la concurs.
La final, cineaștii au dorit să felicite CNC-ul cu ocazia primei aniversări de la crearea Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
«Молдавское кино пытается доказать, что имеет право на жизнь», interviu cu directorul CNC Moldova, Valentina Iusuphodjhaev

«Молдавское кино пытается доказать,...

Un interviu marca Newsmaker cu Directorul CNC Moldova, Valentina Iusuphodjaev, realizat de…
Dubla premiere a regizorului Dumitru Grosei la World Independent Cinema Awards WIKA, New York 2021

Dubla premiere a regizorului...

Regizorul Dumitru Grosei a câștigat două premii la Festivalul World Independent Cinema…