Moldova
Film
Center

Inițiativele CNC pentru stabilirea relațiilor de colaborare cu CCA

Astăzi 19.10.2017, la invitația Consiliului Coordonator al Audivizualului (CCA), CNC a participat la Seminarul “Noile modificări la legislația audiovizuală – protecția consumatorului de programe și dezvoltarea produsului autohton”.

La Seminar au participat radiodifuzori locali din tot teritoriul țării.

În cadrul evenimentului, Valeriu Jereghi a ținut un discurs de prezentare a CNC-ului și activității instituției. Directorul CNC a informat audiența despre rezultatele primului an de activitate, în urma căruia urmează să apară un șir de opere cinematografice naționale, finanțate de stat. Totodată, V.Jereghi a subliniat în mod deosebit noile posibilități care se deschid cineaștilor autohtoni și posturilor de televiziune locale, pentru o cooperare reciproc avantajoasă, odată cu relansarea producției cinematografice din țara noastră.

În prezența actorilor cheie a pieței mediatice din Republica Moldova, CNC a lansat inițiativa de a stabili relații de cooperare cu radiodifuzorii locali, și anume instituirea practicii de difuzare a operelor cinematografice autohtone la posturile de televiziune din țară, în condiții care să avantajeze toate părțile implicate.

În aceeași ordine de idei, V.Jereghi a menționat necesitatea creării condițiilor pentru lansarea coproducțiilor dintre studiorile cinematografice și posturile TV locale, ceea ce constituie o practică internațională.

Dragoș Vicol, Președintele CCA, a evidențiat intenția deschisă instituției pe care o conduce pentru a sprijini inițiativele propuse de CNC – extrem de binevenite, în lumina noilor prevederi, ce obligă prin lege radiodifuzorii autohtoni să difuzeze produs autohton, cel puțin opt ore din volumul zilnic de emisie.

Discursul dlui V. Jereghi a fost urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, venite din partea participanților la seminar, care au fost interesați de perioada în care vor apărea primele opere cinematografice autohtone finanțate de CNC, starea filmelor vechi aflate în Arhive, condițiilor în care vor putea fi inițiate relațiile de cooperare propuse de CNC ș.a.

CNC își propune organizarea în scurt timp a unui dialog cu radiodifuzorii locali și CCA, pentru a identifica o formulă de cooperare acceptabilă tuturor părților implicate și de a implementa în practică inițiativele lansate.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
The Poor Dove a luat Premiul de dezvoltare Transilvania Pitch Stop 2021

The Poor Dove a...

The Poor Dove („Săracul Porumbel”), regizat de Călin Laur și produs de…
CNC Moldova își dorește mai multă cooperare pe internațional

CNC Moldova își dorește...

Centrului Național Cinematografic din Moldova își dorește o cooperare durabilă pe internațional…