Seminar în domeniul producţiei de film la UNATC Bucureşti

În perioada 18-19 Decembrie 2017, un grup de cineaşti şi producători independenţi din Republica Moldova au participat la seminarul Meet the Producers (Cunoaşte Producătorii), dedicat în totalitate producţiei moderne de film.

Scopul seminarului a constat în crearea unei reţele de tineri producători şi a facilitării potenţialelor co-producţii de film între ţara noastră şi România. În calitate de participanţi au fost selectaţi cineaşti, producători independenţi, interesați să-și realizeze ideile lor de film prin co-producţii.

Activităţile din cadrul seminarului, pe care le-am stabilit de comun acord cu partenerul român – UNATC I.L. Caragiale, reies din problema stringentă care stă la ordinea de zi în Moldova – lipsa producţiei de film de nivel European la noi acasă. Cele două zile pline de activităţi au fost ocazie inedită a producătorilor noştri să-şi creeze relaţii în mod direct şi să cunoască piaţa cinematografică română.

Programul a constat din organizarea unei mese rotunde cu tinerii cineaşti şi producători din Republica Moldova și producătorii independenți români, deplasări la CineLab și România, Studiourile cinematografice Buftea, proiecţii de filme şi un colaj a câtorva filme actuale din Moldova şi România, dezbateri şi sesiuni Q/A.

Dintre producătorii români au participat: Ada Solomon, Gabi Anatol, Viorel Sergovici, Gilda Conon, Daniel Mitulescu, etc,. Evenimentul a fost organizat în premieră de A.O. AJE Moldova în parteneriat cu UNATC I.L. Caragiale şi CNC România, cu susţinerea CNC Moldova şi Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

AJE Moldova este o organizaţie non-profit care are drept scop dezvoltarea și promovarea culturii, cinematografiei şi a jurnalismului european în Republica Moldova.
Pentru realizarea producţiei cinematografice a fost creat brandul Creative Ideas Laundromat.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Producțiile cinematografice autohtone vor fi difuzate pe RLIVE TV.

Producțiile cinematografice autohtone vor...

Începând cu ziua de vineri, 14 ianuarie, RLIVE TV va difuza pelicule…
Propunerea CNC pentru Premiul Anual al Ministerului Culturii ,,Emil Loteanu” pentru anul 2021

Propunerea CNC pentru Premiul...

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova a înaintat candidatura Olgăi Lucovnicova…