Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al Cinematografiei a organizat o ședință de discuții și dezbateri pentru toți cei interesați.

În cadrul acestei întâlniri, desfășurate în format hibrid, au participat Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, Consultantul principal al Direcției arte și industrii creative, Adriana Derevici, precum și producătorii interesați de aplicarea la concurs.

Unul dintre subiectele principale abordate în cadrul ședinței a fost analizarea provocărilor și a succeselor înregistrate în cadrul concursului din anii precedenți. Participanții au discutat despre rezultatele și impactul finanțărilor acordate proiectelor cinematografice anterioare, evidențiindu-se importanța acestui concurs pentru dezvoltarea și promovarea cinematografiei naționale.

Totodată, Ministrul Culturii a vorbit despre inițierea modificărilor la legea cinematografiei și promovarea fondului cinematografiei, care reprezintă o necesitate imperativă pentru industria de film națională și pentru a face pași fermi în procesul de integrare europeană.

Concursul este finanțat din bugetul de stat și are loc în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Centrul Național al Cinematografiei.

Contact presă: Centrul Național al Cinematografiei Adresa: str. Columna 102, Chișinău Telefon: 022 23 45 67 E-mail: contact@cnc.md

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…