Ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă al concursului de finanțare 2018

Astăzi, 26.04.2018, CNC a convocat o ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă, în urma participării la Concursul de finanțare a cinematografiei 2018.

Anul acesta 13 scenarii au obținut un punctaj mai ridicat de 6, ceea ce a permis Caselor de Producție respective să obțină acces la etapa a doua a Concursului unde se va lua decizia finală pentru finanțare. Comisia de Selecție a Scenariilor va prezenta o recenzie pentru fiecare scenariu câștigător.

În cadrul întrunirii s-au discutat următoarele subiecte:

  • A fost prezentat noul Contract de Finanțare dintre CNC și Casele de Producție beneficiare (Contractul a fost modificat, în conformitate cu practica internațională, și aprobat ulterior de către Ministerul Culturii, Educației și Cercetării).
  • Au fost enumerate cerințele pentru raportul Financiar (parțial și final), care începând cu anul curent va trebui să includă certificare audit.
  • Caselor de Producție li s-a oferit posibilitatea de a rectifica bugetul inițial al filmului (prezentat la momentul depunerii Dosarului), luând în considerație suma acordată real de către CNC, astfel ca aceasta să nu depășească 50% din bugetul total al filmului.

La finalul întrevederii cineaștii prezenți au adresat un șir de întrebări procedurale echipei CNC. În data de 02.05.2018 CNC va convoca o nouă ședință cu Casele de Producție câștigătoare, pentru a semna Contractele de Finanțare și primi bugetele rectificate.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
«Молдавское кино пытается доказать, что имеет право на жизнь», interviu cu directorul CNC Moldova, Valentina Iusuphodjhaev

«Молдавское кино пытается доказать,...

Un interviu marca Newsmaker cu Directorul CNC Moldova, Valentina Iusuphodjaev, realizat de…
Dubla premiere a regizorului Dumitru Grosei la World Independent Cinema Awards WIKA, New York 2021

Dubla premiere a regizorului...

Regizorul Dumitru Grosei a câștigat două premii la Festivalul World Independent Cinema…