Ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă al concursului de finanțare 2018

Astăzi, 26.04.2018, CNC a convocat o ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă, în urma participării la Concursul de finanțare a cinematografiei 2018.

Anul acesta 13 scenarii au obținut un punctaj mai ridicat de 6, ceea ce a permis Caselor de Producție respective să obțină acces la etapa a doua a Concursului unde se va lua decizia finală pentru finanțare. Comisia de Selecție a Scenariilor va prezenta o recenzie pentru fiecare scenariu câștigător.

În cadrul întrunirii s-au discutat următoarele subiecte:

  • A fost prezentat noul Contract de Finanțare dintre CNC și Casele de Producție beneficiare (Contractul a fost modificat, în conformitate cu practica internațională, și aprobat ulterior de către Ministerul Culturii, Educației și Cercetării).
  • Au fost enumerate cerințele pentru raportul Financiar (parțial și final), care începând cu anul curent va trebui să includă certificare audit.
  • Caselor de Producție li s-a oferit posibilitatea de a rectifica bugetul inițial al filmului (prezentat la momentul depunerii Dosarului), luând în considerație suma acordată real de către CNC, astfel ca aceasta să nu depășească 50% din bugetul total al filmului.

La finalul întrevederii cineaștii prezenți au adresat un șir de întrebări procedurale echipei CNC. În data de 02.05.2018 CNC va convoca o nouă ședință cu Casele de Producție câștigătoare, pentru a semna Contractele de Finanțare și primi bugetele rectificate.

Translate »