Ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă al concursului de finanțare 2018

Astăzi, 26.04.2018, CNC a convocat o ședință comună cu Casele de Producție câștigătoare la prima etapă, în urma participării la Concursul de finanțare a cinematografiei 2018.

Anul acesta 13 scenarii au obținut un punctaj mai ridicat de 6, ceea ce a permis Caselor de Producție respective să obțină acces la etapa a doua a Concursului unde se va lua decizia finală pentru finanțare. Comisia de Selecție a Scenariilor va prezenta o recenzie pentru fiecare scenariu câștigător.

În cadrul întrunirii s-au discutat următoarele subiecte:

  • A fost prezentat noul Contract de Finanțare dintre CNC și Casele de Producție beneficiare (Contractul a fost modificat, în conformitate cu practica internațională, și aprobat ulterior de către Ministerul Culturii, Educației și Cercetării).
  • Au fost enumerate cerințele pentru raportul Financiar (parțial și final), care începând cu anul curent va trebui să includă certificare audit.
  • Caselor de Producție li s-a oferit posibilitatea de a rectifica bugetul inițial al filmului (prezentat la momentul depunerii Dosarului), luând în considerație suma acordată real de către CNC, astfel ca aceasta să nu depășească 50% din bugetul total al filmului.

La finalul întrevederii cineaștii prezenți au adresat un șir de întrebări procedurale echipei CNC. În data de 02.05.2018 CNC va convoca o nouă ședință cu Casele de Producție câștigătoare, pentru a semna Contractele de Finanțare și primi bugetele rectificate.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…