S-a încheiat III Modul din cadrul Cursului de Script Editing

Ieri, 12.12.2022, s-a încheiat cel de-a III-lea Modul al Cursului de Script Editing organizat la inițiativa CNC Moldova în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Ambasada Suediei.

Pe parcursul celor 2 zile de mentorat s-au desfășurat câteva sesiuni colective, o sesiune individuală b2b cu fiecare proiect în parte, dar și o sesiune de PITCH.

Mentorii cursului au fost:

Massimiliano Nardulli – producător și compozitor. Absolvent al Facultății de Artă și Studii Umaniste Roma. Selecționer la European Talent Lab LIM (Less is More), din 2016, Torino Short Film Market (din 2016) și director artistic la mai multe festivaluri: Timishort Film Festival, Buzz NexT, Divan Film Festival.

Iulia Rugină – scenaristă și producătoare. Absolventă a Universității Naţionale de Artă Teatrală, România. În 2011 finalizează un master în regie, în cadrul aceleiaşi universităţi. Filmele sale au fost selecționate la peste 50 de festivaluri şi evenimente din 13 ţări. În 2013 debutează în lungmetraj cu filmulLove Building. Înființează Asociația Control N, în 2009, și casa de producție Zbang Film. Control N este partener în proiectul internațional LIM – Less is More.

Vlad Bolgarin (participant al Cursului): „Cursul de Script Editing pentru mine a fost unul destul de fain. Chiar dacă eu eram deja lansat lansat în producție, totuși am găsit niște elemente noi pe care le-am putut introduce pe parcurs. Un asemenea curs este o experiență destul de necesară pentru noi, cineaștii, de care din păcate rar beneficiem. Astfel, aș saluta inițiativa CNC de avea așa evenimente cel puțin o dată pe an. Sugestia mea pentru o nouă ediție a acestui Curs este de fi organizat într-un format mai desfășurat.”

Tatiana Pascaru (participant al Cursului) : „E foarte important să ai părerea unui specialist, dar mai cu seamă a doi specialiști referitor la proiectul tău. De multe ori ca producător sau scenarist privești lucrurile subiectiv și nu poți avea o părere obiectivă. Astfel, în cadrul Cursului, mentorii ne-au oferit această părere obiectivă, ne-au spus ce este ok, ce nu e, dar și ne-au îndrumat prin oferirea de soluții la niște probleme pe care noi nu le-am identificat sau nu știam cum să le rezolvăm”.

Menționăm că participanți au avut parte de 3 module ale Cursului de Script Editing:

Modul 1– 20-22 septembrie (în format fizic)
Modul 2– octombrie – noiembrie (în format online)  – 2 ședințe B2B per proiect
Modul 3– 10-11 decembrie (în format fizic)

Workshop-urile și panelurile de discuție sunt părțile inerente ale industriei cinematografice care ajută participanții indiferent de vârstă sau experiență să ofere plus valoare și vizibilitate proiectelor lor. Totodată, datorită lor, cineaștii relaționează și își construiesc conexiuni la nivel profesional.

Pentru a afla proiectele care au fost selectate, dar și alte informații relevante, vezi articolul precedent aici.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…