Regulamentul de finanțare a cinematografiei în redacție nouă a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul de finanțare a cinematografiei în redacție nouă, aprobat de Guvern, a fost publicat astăzi, 08 aprilie 2022, în Monitorul Oficial.

Potrivit Regulamentului în redacție nouă acesta prevede delimitarea clară a etapelor concursului de proiecte cinematografice.

Dacă anterior participanții la concurs depuneau două dosare, dintre care unul era deschis doar după finalizarea primei etape a concursului, acum participanții vor depune al doilea dosar numai în cazul în care au fost promovați în cea de-a doua etapă a concursului.

De asemenea, este introdusă prezentarea publică a proiectelor – o practică utilizată pe larg în țările europene, care asigură vizibilitate și transparență  proiectelor ce urmează a fi finanțate din banii publici.

Menționăm că, pentru anul 2022, în Legea bugetului sunt prevăzute circa 7 800 000 lei, cu 1 800 000 lei mai mult ca în anul precedent pentru dezvoltarea domeniului cinematografiei.

Textul integral al Regulamentului poate fi consultat aici.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…