Propunerea CNC pentru Premiul Anual al Ministerului Culturii ,,Emil Loteanu” pentru anul 2021

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova a înaintat candidatura Olgăi Lucovnicova pentru Premiul Anual al Ministerului Culturii ,,Emil Loteanu” pentru anul 2021.

Olga Lucovnicova este absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Frumoase din Moldova, facultatea multimedia, specialitatea imagine. Regizoarea a lansat în anul 2015 primul său film ,,Nu te iubesc moarte” pentru care a luat Premiul pentru cel mai bun film moldovenesc la a XIII-a ediție a Festivalului Cronograf. În 2021 lansează scurtmetrajul ,,Nanu Tudor”,care a avut un succes culminant pe piața internațională de film, selectat la peste 35 de festivaluri de film internaționale și apreciat cu peste 20 premii și mențiuni, inclusiv la cele mai prestigioase forumuri internaționale din domeniu, în particular – Ursul de Aur la a 71-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, Berlinale 2021 și Premiul pentru cel mai bun scurt metraj european al Academiei Europene de Film.

Succesul cineastei din Moldova este nu doar unul personal, e totodată un motor de promovare a industriei naționale de film și a potențialului creativ al Republicii Moldova în întreaga lume.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Producțiile cinematografice autohtone vor fi difuzate pe RLIVE TV.

Producțiile cinematografice autohtone vor...

Începând cu ziua de vineri, 14 ianuarie, RLIVE TV va difuza pelicule…
Propunerea CNC pentru Premiul Anual al Ministerului Culturii ,,Emil Loteanu” pentru anul 2021

Propunerea CNC pentru Premiul...

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova a înaintat candidatura Olgăi Lucovnicova…