Proiectul „The Poor Dove” a obținut premiul Pack&Pitch la Festivalul de Film de la Sarajevo

Proiectul cinematografic „The Poor Dove” (Blestemul Mariei Drăgan), (regia Călin Laur, producător Ștefan Nahaba) a participat la Festivalul de Film de la Sarajevo unde a câștigat premiul Pack&Pitch. Precizăm că „The Poor Dove” este primul proiect din Moldova care a câștigat premiul dat.

Din 2010, Pack&Pitch, a sprijinit regizorii și producătorii în pregătirea proiectelor lor pentru piață. Astfel, pe parcursul mai multor zile de sesiuni intensive participanții învață cum să pregătească proiectele pentru o prezentare eficientă scrisă și orală.

Datorită acestui premiu proiectul va participa automat anul viitor la CineLink, secțiune în care se prezintă cele mai promițătoare proiecte de lungmetraj din Europa de Sud Est aflate în faza de finanțare sau dezvoltare.

„The Poor Dove” prezintă povestea Mariei Drăgan, care a fost descoperită cântând într-un câmp de roșii într-un colhoz. Proiectul povestește ascensiunea acesteia, dar și momentele mai puțin plăcute din biografia sa.

Filmul a fost finanțat de către Centrului Național al Cinematografiei (CNC) la etapa de dezvoltare.

Sarajevo Film Festival pune accent pe regiunea Europei Centrale şi de Est, incluzând producţii din Albania, Armenia, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Malta, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria. Publicul poate viziona premiere mondiale, internaţionale sau regionale şi o retrospectivă a celor mai de succes producţii ale anului anterior.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…