Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova

Președintele Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Adrian Lebedinschi, în vizită la CNC

Astăzi, 24 septembrie, la invitația directorului Valeriu Jereghi, la sediul CNC a avut loc o întrevedere cu președintele Comisiei parlamentare “Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media”, Adrian Lebedinschi.
Au fost discutate mai multe aspecte legate de activitatea CNC, despre apariția, în ultimii trei ani, a filmelor autohtone pe ecranele Festivalurilor Internaționale de Film, dar și problemele cu care se confruntă cineaștii moldoveni.
În cadrul agendei au fost abordate multe subiecte stringente: modificări la Legea Cinematografiei și la Regulamentul de finanțare, Legea Cash Rebate, Fondul Cinematografic, identificarea unor soluții privind difuzarea filmelor pe teritoriul țării, elaborarea unei metode de funcționare a Arhivei Naționale de film, posibilitatea repatrierii filmelor moldovenești din străinătate, etc.
Totodată, președintele Adrian Lebedinschi a solicitat mai multe informații despre avantajele industriei cinematografice naționale pe plan cultural și socio-economic.
Președintele Comisiei parlamentare, Adrian Lebedinschi, și-a exprimat disponibilitatea aprofundării dialogului cu Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Translate »