La gala din acest an a premiilor Oscar vor participa doar cei nominalizaţi şi însoţitorii lor. Din cauza pandemiei s-a renunțat la tradiţionala petrecere de final.
Acestea sunt doar câteva dintre măsurile anunţate recent de către organizatori pentru a putea respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus şi a fi evitată o ceremonie în întregime online, relatează EFE.
Revista Variety a publicat luni o scrisoare a preşedintelui Academiei Americane de Film (AMPAS) David Rubin, în care acesta face o serie de dezvăluiri despre ceremonia care va avea loc pe 25 aprilie – în aceeaşi zi în care au fost anunţate şi nominalizările la cea de-a 93-a ediţie a premiilor Oscar.
Numai pentru acest an, Academia americană de Film a decis să modifice regulamentul. Astfel, în competiție au fost înscrise și pelicule care nu au rulat încă în cinematografe, dar au fost difuzate pe anumite platforme digitale.
De asemenea, în 2021, numărul de categorii a fost redus de la 24 la 23.
Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia de decernare a premiilor Oscar se va desfășura, concomitent, în mai multe locuri, inclusiv în celebrul teatru Dolby din Los Angeles, California. Decizia a fost luată pentru ca la ceremonie să participe un număr mare de invitați, fără a fi încălcate restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
Iată care sun nominalizările din acest an:
Cel mai bun film: “The Father”, “Judas and the Black Messiah”, “Minari”, “Nomadland”, “Promising Young Woman”, “Sound of Metal”, “The Trial of Chicago 7”, “Mank”.
Cel mai bun regizor: Chloe Zhao (“Nomadland”), David Fincher (“Mank”), Lee Isaac Chung (“Minari”), Emerald Fennell (“Promising Young Woman”), Thomas Vinterberg (“Another Round”). Cel mai bun lungmetraj internațional: “Another Round” (Denmarca), “Better Days” (Hong Kong), “Colectiv” (România), “The Man Who Sold His Skin” (Tunisia), ‘Qu Vadis, Aida?’ (Bosnia și Herzegovina). Cel mai bun lungmetraj de animație: “Onward”, “Over the Moon”, “A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon”, “Soul”, “Wolfwalkers”.
Cel mai bun scurtmetraj animat: “Burrow”, “Genius Loci”, “If Anything Happens I Love You”, “Opera”, “Yes-People”.
Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: “Feeling Through”, “The Letter Room”, “The Present”, “Two Distant Strangers”, “White Eye”.
Cel mai bun lungmetraj documentar: “Colectiv”, “Crip Camp”, “The Mole Agent”, “My Octopus Teacher”, “Time”.
Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Colette”, “A Concerto Is a Conversation”, “Do Not Split”, “Hunger Ward”, “A Love Song For Latasha”.