Moldova la Festivalul Internațional de Film Documentar din Thessaloniki

Cinematografia autohtonă – una emergenta încă, devine tot mai vizibilă pe internațional.

Recent Centrul Național al Cinematografiei a făcut parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Documentar din Thessaloniki, care s-a desfășurat în perioada 5-9 martie curent. Astfel, peste 10 reprezentanți ai industriei autohtone (regizori, producători, directori de imagini) au participat la ediția din acest an.

Totodată, în data de 7 martie, în cadrul secțiunii AGORA Meet the Future, 5 regizori din Moldova – Pavel Braila, Ana-Felicia Scutelnicu, Ana Gurdiş, Olga Lucovnicova și Ksenia Ciuvaseva – și-au prezentat proiectele la care lucrează în prezent.

Despre ce oferă Republica Moldova în sens de coproducții pe film documentar a vorbit directoarea Centrului Național al Cinematografiei, Valentina Iusuphodjaev, iar Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă – Andrei Popov i-a convins pe cei prezenți că Moldova este un “must to visit” place.

Toate astea au fost urmate de o seară de networking fabulos datorită sprijinului Oficiului Național al Viei și Vinului, Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă și Dezvoltăm Moldova Rurală.

Promovarea cinematografiei naționale în afara țării este posibilă datorită parteneriatului și suportului Proiectului Tehnologiile Viitorului Innovate Moldova BRIDGE, USAID Moldova, Ambasada Suediei în Chișinău.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK