Peste 700 de spectatori au văzut filmele proiectate în cadrul Lunii Filmului European 2023 la Chișinău

Vineri, 24 noiembrie, a fost prezentată ultima proiecție din cadrul Lunii Filmului European 2023 la Chișinău, Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii (scenariul și regia: Radu Jude), film căruia i s-a acordat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Locarno 2023. După film, publicul cinefil a avut ocazia să discute online cu scenaristul și regizorul filmului într-o sesiune de Q&A.

Pe parcursul lunii noiembrie, peste 700 de spectatori au putut urmări 7 proiecții exclusive de film (6 lungmetraje și un calup de 5 scurtmetraje). Filmele au obținut premii la cele mai importante festivaluri de film în 2023, precum Festivalul Internațional de Film de la Cannes (Anatomy of a Fall, de Justine Triet), Berlinale (20,000 Species of Bees, de Estibaliz Urresola Solaguren), Festivalul de Film de la Sarajevo (Blackbird Blackbird Blackberry, de Elene Naveriani) și Festivalul de Film Sundance (Slow, de Marija Kavtaradze).

Luna Filmului European este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Europa, care a avut loc în premieră la Chișinău, simultan cu alte peste 45 de orașe din toată Europa, cu susținerea Academiei Europene de Film (European Film Academy). Publicul care a urmărit peliculele în Chișinău este invitat să-și împărtășească impresiile într-un sondaj online pe următorul link:

https://form.jotform.com/232601735707353

Luna Filmului European la Chișinău este un eveniment organizat la inițiativa Centrului Naţional al Cinematografiei, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și organizată de Europe Café.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…