Luna Filmului European, în premieră la Chișinău

Unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Europa ajunge și în Republica Moldova, grație inițiativei Centrul Naţional al Cinematografiei din Republica Moldova!

Începând cu acest an, în luna noiembrie, țara noastră se alătură proiectului „Luna Filmului European”, realizat cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, organizat de legUr. Productions.

Cele mai bune filme europene realizate în 2023 vor fi proiectate în perioada 3 noiembrie – 9 decembrie 2023, la cinematograful Cineplex Loteanu din Chișinău. Printre peliculele prezentate publicului din Moldova se număra atât câștigătorul din acest an al premiului Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, „Anatomy of a Fall”, cât și cel al Silver Bear la Festivalul de Film de la Berlin, “20,000 Species of Bees” (Spania), precum și alte filme premiate la festivalurile internaționale de film de la Locarno, Sarajevo și Sundance.

Intrarea la toate proiecțiile de film este liberă.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…