Lansarea documentarului „Love is not an orange” (Dragostea nu e o portocală) de Otilia Babara

Mâine, 16.12.2022, ora 19:00 la Cinematograful Odeon va avea loc lansarea documentarului „Love is not an orange” (Dragostea nu e o portocală) de Otilia Babara.

Sinopsisul filmului:

Fragilitatea relațiilor de familie văzute prin ochii unei generații de mame și fiice, care au fost forțate sa trăiască separat pentru a supraviețui, sunt redate în filmul “Dragostea nu e o portocală” prin intimitatea imaginilor din arhivele de familie. Filmul prezintă o țară post-sovietică prinsă la răscruce de istorie, ale cărei femei au făcut tranziția de la comunism la capitalism.

Despre autoare:

Otilia Babara este o regizoare din Moldova în prezent stabilită la Bruxelles. Și-a făcut studiile la Academia de Muzică teatru și Arte Plastice din Chișinău și a absolvit programul de masterat European în film documentar DOCnomads. În 2013 a fost selectată pentru Berlinale Talents Campus, programul de talente a festivalului de la Berlin.A regizat și produs scurtmetrajele “Irene” (2015) selectat la mai multe festivale internaționale și “Femei pe pânză” (2009) premiat la Astra film festival și Cronograf.Este pasionată să-i observe pe cei care de obicei trec neobservați, iar prin filmele ei încearcă să scoată la iveală răni adânci ascunse în detalii. Manifestă o sensibilitate deosebită pentru poveștile nerostite ale femeilor. 

Evenimentul este cu intrare liberă

Vă așteptăm!

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…