Întrevedere CNC și CCA (Consiliul Coordonator al Audiovizualului)

Astăzi 13.10.2017, Directorul CNC Valeriu Jereghi a avut o întrevedere de lucru cu Dragoș Vicol, Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, la care au participat și alți membri ai echipei CNC și CCA. În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre necesitatea stabilirii contactelor profesionale dintre cele doua instituții.

V. Jereghi a solicitat CCA sprijin pentru promovarea inițiativei CNC de a stabili practica difuzării operelor cinematografice autohtone la posturile de televiziune locale, în condiții care să avantajeze toate părțile implicate. De asemenea, CNC consideră necesară crearea condițiilor pentru lansarea coproducțiilor dintre studiorile cinematografice și posturile TV locale.

D. Vicol a subliniat deschiderea instituției pe care o conduce pentru cooperarea cu CNC, a apreciat importanța și “timing-ul” perfect a inițiativelor propuse, care vor fi studiate de către experții CCA. Președintele CCA a venit cu propuneri concrete de impulsionare a relațiilor de cooperare dintre CNC, CCA, cineaști și radiodifuzorii locali. El menționat că în conformitate cu noile prevederi, din 1 octombrie curent, radiodifuzorii sunt obligați prin lege să difuzeze produs autohton cel puțin opt ore din volumul zilnic de emisie, exclusiv în intervalul orelor 06:00-24:00, ceea ce face inițiativa CNC extrem de binevenită.

Participanții la întrevedere au menționat că în condițiile în care, crearea și promovarea produsului autohton este astăzi o prioritate pentru țara noastră și corespunde normelor recomandate de  partenerii de dezvoltare europeni, o colaborare dintre cineaștii autohtoni și posturile de televiziune locale ar fi benefică ambelor părți și ar acorda domeniul cinematografiei la standardele internaționale.

Părțile au convenit să elaboreze un plan comun de acțiuni, în vederea implementării practice a inițiativelor propuse.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…