IMPRESIILE DEPUTAȚILOR DIN COMISIA PARLAMENTARĂ PE DOMENIUL CULTURĂ, DUPĂ PREZENTAREA SECVENȚELOR DIN FILMELE FINANȚATE DE CNC

Recent, Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova a prezentat membrilor Comisiei parlamentare pe domeniile cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, proiecția trailerelor oficiale a filmelor de ficțiune de lung și scurt metraj, documentarelor și animațiilor realizate și finalizate în ultimii 3 ani, cu susținerea financiară a CNC.

Amploarea evenimentului organizat în premieră în cadrul Comisiei Parlamentare, a generat reacții pozitive din partea deputaților.

Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei parlamentare: “Mă conving că în Republica Moldova sunt talente. Voi, cineaștii, sunteți promotorii culturii naționale peste hotare.”

Monica Babuc, membră a Comisiei parlamentare: “Este o realizare absolut fantastică ce am văzut pe ecran. Sunt mândră că, CNC s-a deschis în perioada mandatului meu.”

Maria Ciobanu, membră a Comisiei parlamentare: “Mă închin în fața dumneavoastră pentru că ați făcut ca arta să ajungă și la politicieni. Voi sunteți mesagerii culturali ai Republicii Moldova în lume.”

Vasile Năstase, membru al Comisiei parlamentare: “Am avut mereu o istorie a cinematografiei autohtone – există viitor. Arealul nostru nu a dus niciodată lipsă de talente.”

Octavian Țâcu, membru al Comisiei parlamentare: “Constat o creștere semnificativă a numărului de filme istorice. De altfel, cultura istorică este temelia politicii. Sunt mulțumit că cinematografia și teatrul și-au luat această responsabilitate educativă/civică într-o țară divizată, ca a noastră.”

Petru Jardan, membru al Comisiei parlamentare: “M-am convins că cinematografia moldovenească trăiește, or cultura duce faima în lume mai bine decât orice politician.”

În primii trei ani de activitate a Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova au fost lansate în producție 34 de proiecte cinematografice: filme de ficțiune de lung și scurt metraj, filme documentare de lung și scurt metraj, filme de animație de scurt metraj. Unele dintre ele mai sunt în etapa de producție, altele sunt finalizate. Un număr impresionant de filme autohtone sunt invitate la forumuri internaționale de specialitate iar multe dintre ele aduc acasă Premii de valoare de la Festivaluri de Film cu renume.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK