Consilierul Prezidențial, Corneliu Popovici, în vizită la CNC!

Consilierul Președintelui pe domeniul culturii, Corneliu Popovici, a efectuat astăzi, 4 noiembrie, o vizită la sediul CNC pentru a se informa din prima sursă despre activitatea Centrului Național al Cinematografiei dar și pentru a-și exprima gratitudinea pentru profesionalismul de care dă dovadă echipa CNC. Dumnealui a apreciat faptul că tot mai multe filme naționale au ajuns deja pe marele ecrane ale Festivalurilor Internaționale de film.

Oficialul activează în calitate de consilier pe domeniul educației, culturii și cercetării, de pe lângă cabinetul Președintelui Republicii Moldova și s-a arătat interesat de potențialul de dezvoltare al industriei cinematografice naționale.

În cadrul întrevederii cu echipa CNC, oficialul a ținut să accentueze importanța conlucrării CNC-ului cu Președenția, Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova și că cele mai prioritare/stringente probleme din cinematografia națională își vor găși rezolvare în cel mai scurt timp.

Aștept cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile noastre culturale și diplomatice.

a menționat consilierul.

Consilierul a comunicat că Președintele Igor Dodon a semnat recent decretul cu privire la desemnarea lui Valeriu Jereghi în calitate de membru al Consiliului societății civile pe domeniul culturii, de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Directorul CNC, Valeriu Jereghi a mulțumit oficialului pentru inițiativa de a vizita centrul:

Ne bucură faptul că ați dat dovadă de interes pentru dificultățile cu care ne confruntăm și sperăm să avem în continuare sprijinul Dvs., pentru a face față acestor încercări/provocări ce vor diminua, în timp, industria cinematografică autohtonă.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…