Cinematograful Odeon din capitală găzduiește evenimentul „Seri de Cronograf”

În perioada 24-26 mai 2018, Cinematograful Odeon din capitală găzduiește evenimentul „Seri de Cronograf”, în cadrul căruia sunt proiectate premiere cinematografice autohtone, realizate cu sprijinul financiar al CNC Moldova.

În ziua deschiderii au fost proiectate 4 filme, realizarea a 3 dintre care a fost finanțată de CNC: „Spectrum” (Cinemascope Sadovski, regizor Igor Sadovski), „Mașina lui Cedric” (Curilov Grup, regizor Alexandru Curilov), „9 vieți” (CIO Film, regizor Ivan Naniev).

În cadrul „Serilor de Cronograf” vor mai fi proiectate alte două filme susținute financiar de CNC Moldova: „Salix Caprea” (OWH Studio, regizor Valeriu Andriuță) și „Eu Geniu Cioclea” (OWH Studio, regizor Violeta Gorgos), din totalul de 12 proiecte din Sesiunea de Finanțare 2017.

În premieră absolută, publicul autohton a vizionat și urmează să vizioneze filme realizate de o pleiadă tânără de cineaști din țara noastră, care au avut posibilitatea să-și realizeze viziunile artistice prin intermediul sprijinului financiar de stat, acordat dezvoltării cinematografiei naționale.

CNC felicită cineaștii care și-au prezentat operele cinematografice publicului cinefil din țara noastră, în speranța că aceștia vor reda un suflu nou dezvoltării artei cinematografice din Republica Moldova.

Sesiunea de Finanțare 2018 a CNC a lansat alte 12 proiecte cinematografice – ficțiune, documentare, animație, care urmează să fie realizate pe parcursul 2018-2019.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK