CINEMAI ADUCE FILMUL EUROPEAN LA CHIȘINĂU

Continuând tradiția începută anul trecut odată cu lansarea Lunii Filmului European la Chișinău, o inițiativă a CNC, #CineMai își propune să aducă filmul european mai aproape de publicul autohton.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate cinci filme europene apreciate atât de critici, cât și de public, premiate la Cannes și nominalizate la Oscar, și începe vineri, 3 mai, cu Portretul unei femei în flăcări (Portrait of a Lady on Fire), regie: Céline Sciamma, Franța, 2019.

Filmul este povestea unei pictorițe care ajunge pe o insulă retrasă din Franța secolului 18 ca să picteze portretul unei tinere pentru viitorul ei soț. Treptat, relația celor două femei se transformă într-o explorare a solidarității, dragostei și artei.

Filmul a fost nominalizat la Palme d’Or și a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes Film Festival 2019.

Pe lângă organizarea proiecțiilor pe ecran mare, #CineMai a lansat și o discuție despre filmele proiectate printre reprezentanții industriilor creative din Moldova. În primul episod, pictorița Anastasia Isakova vorbește despre pictură, fotografie, diferența dintre bărbați și femei în artă și de ce filmul Portretul unei femei în flăcări merită văzut de toți cei pasionați de frumos.

În cadrul #CineMai vor mai fi proiectate încă patru filme europene, Războiul Rece (Cold War), pe 10 mai, Cumpărător Personal (Personal Shopper), pe 17 mai, Cea mai rea fată din lume (The Worst Person in the World), pe 24 mai, Cum să faci sex (How to Have Sex), pe 31 mai.

Toate filmele vor fi proiectate în limba originală, cu subtitrări în română, la Cineplex Loteanu (Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 103).

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cineplex.md sau de la casa de bilete a Cineplex Loteanu. Costul biletelor la toate proiecțiile – 70 de lei.

Proiectul este organizat de Legur Films și finanțat de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK