The National
Film Centre
Of Moldova

Anatomy of a Fall, desemnat Cel mai bun film european, va mai fi proiectat de două ori la Chișinău

Filmul “Anatomy of a Fall”, care a obținut premiul Palme d’Or la ediția din acest an a Festivalului de Film de la Cannes și a deschis Luna Filmului European la Chișinău pe 3 noiembrie, a câștigat cele mai multe premii și la ceremonia de decernare a European Film Awards, organizată de Academia Europeană de Film.

Justine Triet a câștigat premiile “Cea mai bună regizoare” și “Cel mai bun scenariu” (ultimul, împreună cu scenaristul Arthur Harari), Sandra Hüller a luat premiul “Cea mai bună actriță” pentru rolul principal, iar însuși “Anatomy of a Fall” a primit premiul mare, “Cel mai bun film european”, în cadrul unui eveniment special organizate la Berlin pe 9 decembrie.

Filmul este deja nominalizat la patru categorii și la Golden Globes 2024: “Cel mai bun scenariu”, “Cel mai bun film internațional”, “Cea mai bună actriță” și “Cel mai bun film al anului – Dramă” și este considerat de mai multe publicații din industrie ca fiind un potențial favorit al nominalizărilor la premiile Oscar.

„Anatomy of a Fall”, este un thriller-dramă care urmărește povestea unei scriitoare acuzate de moartea soțului ei care încearcă să-și demonstreze nevinovăția. Producția franceză a debutat în forță la Festivalul de Film de la Cannes unde a câștigat premiul mare Palme d’Or și deja este considerat unul dintre cele mai bune filme ale anului.

După ce a deschis Luna Filmului European la Chișinău, în data de 3 noiembrie, filmul va mai putea fi văzut încă de două ori în capitală, în cadrul a două proiecții speciale organizate de Legur Films cu suportul Centrului Național al Cinematografiei.

Cele două proiecții vor avea loc pe 15 și 22 decembrie la Cineplex Mall. Detalii despre proiecții și bilete le puteți găsi pe site-ul Cineplex – https://cineplex.md/hall/2/3371#/ și pe paginile de Facebook LegUr.Films și Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova.

Trailerul fimului poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=fTrsp5BMloA&ab_channel=MadmanFilms

Surse imagine: MK2 / LegUr.Films

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…