Acord de parteneriat între Centrul Național Cinematografic (CNC) Moldova și Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR)

Marți, 27 iulie, directoarea Centrului Național Cinematografic (CNC) din Republica Moldova, Valentina Iusuphodjaev și Vasili Braga, administratorul Asociației Companiilor de Creație din Moldova (COR), au semnat un acord de parteneriat prin care și-au propus atingerea mai multor obiective, pornind de la interesele și aspirațiile comune de dezvoltare a domeniului cinematografiei ca parte componentă a industriilor creative.

„Jucătorii de pe piața culturală trebuie să facă front comun în a promova un mediu favorabil pentru dezvoltarea culturii și a industriilor creative. Filmul are cel mai mare impact economic, prin crearea locurilor de muncă, resurselor financiare de proporții, serviciilor aferente multiple, așa-zisul „efect de undă”, promovarea turismului și a imaginii țării. Totodată, sunt sigură că împreună putem realiza  multe proiecte frumoase și de calitate.” – a declarat directoarea CNC, Valentina Iusuphodjaev.

La rândul său, Vasili Braga a menționat: „Evenimentul de astăzi este  încă un pas spre exportul de produs media: film, animație , jocuri electronice. Sper ca împreună acest drum va fi mult mai ușor de parcurs.”

Acest parteneriat se va focusa prioritar pe schimbul de informații și experiență, management cultural, elaborarea de legi, politici și strategii, precum și stimularea potențialului artistic, susținerea evenimentelor și proiectelor cross-sectoriale pentru fortificarea domeniului cinematografiei și a industriilor creative.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Festivalul Internațional Film O'Clock aduce în prim plan o selecție îndrăzneață de filme contemporane și clasice pentru cea de-a patra ediție 

Festivalul Internațional Film O'Clock...

 Film O’Clock promite și în 2024 o nouă experiență cinematografică memorabilă, oferind publicului oportunitatea…
Industria de film prezentă, pentru prima oară, cu stand de țară la una dintre cele mai mari piețe de film europene - European Film Market

Industria de film prezentă,...

Centrul Național al Cinematografiei (CNC), pentru prima dată, a participat cu un…