The National
Film Centre
Of Moldova

  A început cea de-a IX-a ediție “Zilelor Filmului Românesc” la Chișinău

În data de 21 septembrie 2023, a avut loc deschiderea oficială a “ Zilelor Fimului Românesc” la Chișinău, eveniment susținut de Centrul Național al Cinematografiei din Moldova.

În prima parte a zilei a avut loc Conferința de presă care i-a avut ca și invitați pe : Valentina Iusuphodjaev – Directoarea Centrului Național de Cinematografie din Republica Moldova, 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐃𝐮𝐩𝐮 – secretar de stat la Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, 𝐌𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐁𝐚𝐛𝐮𝐜 – director Institutul Cultural Român Chișinău, 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐠𝐢𝐮 – invitat special ZFR, 𝐈𝐨𝐧𝐮ț 𝐌𝐚𝐫𝐞ș – selecționer program ZFR, 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮 𝐆𝐫𝐨𝐬𝐞𝐢 – manager general ZFR.

În cadrul discuțiilor s-au abordat teme precum noutățile și programul ediției a IX-a, a evenimentului cinematografic „Zilele Filmului Românesc la Chișinău”, promovarea producțiilor cinematografice de pe ambele maluri ale Prutului sau schimbările și problemele din cinematografie, dar și despre posibilele soluții de care are nevoie domeniul.

În a doua parte a zilei a avut loc Gala de deschidere unde au participat organizatorii, partenerii evenimentului, dar și importanți oficiali în sala Cineplex Loteanu. Centrul Național al Cinematografiei a fost reprezentat pe scenă de doamna Valentina Iusuphodjaev, directoarea instituției.

Ulterior, a urmat proiecția filmului R.M.N. (2022) în regia lui Cristian Mungiu, invitatul special al evenimentului pentru secțiunea “Focus” și unul dintre cei mai apreciați regizori de film din România.

Puteți urmări în continuare o selecție atentă a celor mai noi filme românești pe tot parcursul evenimentului, pentru mai multe detalii consultați site-ul ZFR.

Partajează acest articol cu prietenii: ⤵
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on odnoklassniki
OK
Share on vk
VK
Ședinta cu referire la lansarea Concursului de finanțarea a proiectelor cinematografice

Ședinta cu referire la...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, Centrul Național al…
ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI ASOCIAȚIILOR DIN DOMENIUL INDUSTRIEI CINEMATOGRAFICE

ÎN ATENȚIA UNIUNILOR ȘI...

În contextul lansării Concursului de finanțare a proiectelor cinematografice, invităm Uniunile și…