Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

SCENARIUL BACALAUREAT – în regia lui CRISTIAN MUNGIU

Colegi, în anul acesta, la București, la festivalul “Les Films de Cannes a Bucharest” – la care anterior am fost invitat de Cristian Mungiu pentru prezentarea filmului meu “Și va fi…” (Cannes-93), am avut o discuție prietenească cu Cristian despre filmul “Bacalaureat”.

Am fost profund impresionat de această operă cinematografică și i-am spus lui Cristian că acest film trebuie citit, deoarece scenariul este de o valoare deosebită cu o concepție generală artistică desăvârșită.

I-am adresat lui Cristian rugămintea de a publica pe pagina oficială a CNC-Moldova un fragment din acest scenariu și aduc sincere mulțumiri acestui mare regizor și dramaturg pentru receptivitatea de a ne oferi această posibilitate.

Consider că scenariile operelor cinematografice de mare notorietate asemeni filmului “Bacalaureat”, semnat de Cristian Mungiu, trebuie să fie accesibile tuturor cineaștilor ca fiind un etalon de creație în dramaturgia de film.

Cu drag, Valeriu Jereghi

Scenariul poate fi descărcat de pe acest link SCENARIUL BACALAUREAT (FRAGMENT).
CNC – detine intreg scenariul filmului Bacalaureat. Cei interesati pot sa se adreseze la oficiul CNC.